Wasmachine verhuizen

 

Wasmachine verhuizen? Doe op dan beroep om een proffessionele verhuisfirma.

Het verhuizen van de wasmachine is een flinke klus en niet altijd even gemakkelijk. Een wasmachine is niet alleen zwaar maar ook behoorlijk onhandig. Zo staat de wasmachine vaak boven of op zolder en heeft het weinig plekken om goed vast te houden. Ook is het belangrijk om de wasmachine goed te beveiligen tegen beschadiging.

Je wasmachine is aangesloten op stroom en water. Beide aansluitingen moet je de avond voor je verhuis loskoppelen, zodat de wateraansluiting de tijd heeft om helemaal leeg te lopen. Maak daarom de slang alvast los en laat hem goed uitlekken.

Op de dag van je verhuis plak je de slang vast aan de wasmachine, met het uiteinde de lucht in. Zo zal er geen water uitlekken tijdens het verhuizen.

Let op, er kan ook nog water in het systeem van de wasmachine zitten. Dit moet er uit, anders wordt alles nodeloos zwaar. Zet hiervoor je wasmachine op een traptrede of een andere verhoging, zodat je hem kunt kantelen. Aan de onderkant zit een strip of klepje, met daarachter de filter. Plaats daar een emmer of een waterbak onder. Open traag de filter en laat het water eruit lopen door de wasmachine licht te kantelen. Als het water eruit is, draai je de filter weer dicht.

Laat ons je wasmachine verhuizen

Vind je een wasmachine verhuizen te veel werk, te zwaar, heb je zelf geen tijd of geen zin om zelf je wasmachine te verhuizen? Kies dan voor tonycohen. Onze professionele verhuizers weten precies wat ze moeten doen om er voor te zorgen dat jouw wasmachine veilig van A naar B komt.

Tips voor het verhuizen van een wasmachine

1. Het loskoppelen van de wasmachine

Dit kun je het beste een dag van te voren doen. Op deze manier heeft de wateraansluiting genoeg tijd om leeg te lopen.

Begin altijd met de stekker uit het stopcontact halen, zo voorkom je dat hij per ongeluk aan gaat of dat je een stroomstoot krijgt. Plak het snoer vast aan de machine zodat je er niet over kunt struikelen.

Draai de waterkraan goed dicht en draai de slang los, gebruik hiervoor eventueel een waterpomptang. Laat de slang goed uitlekken en zet hem vervolgens met tape vast (uiteinde omhoog) aan de machine.

Pak een emmer of een teiltje, haal de afvoerslang uit de afvoer en stop het uiteinde in de emmer. Wanneer al het water eruit is kun je de slang dicht maken met tape om morsen op de vloer te voorkomen.

Om er voor te zorgen dat al het water uit het systeem is zet je de wasmachine op een verhoging zodat je hem kunt kantelen. Aan de onderkant van de wasmachine zit een klepje waar de filter achter zit. Zet hier een teiltje onder daarna kun je de filter langzaam openen en door de machine te kantelen het water eruit laten lopen. Sluit hierna de filter weer af.

2. Beschermen van de trommel

Om de trommel te beschermen tegen beschadiging moet je ervoor zorgen dat je deze goed vast zet. Dit kan met hulp van de pinnen of beugels die je bij de levering van de wasmachine hebt gekregen. Wanneer je deze niet meer hebt kun je de bovenkant van de machine eraf halen en de open ruimte vullen met handdoeken of een kussen. Op deze manier blijft de trommel ook tijdens vervoer op zijn plek en voorkom je beschadiging aan de binnenkant van je machine.

3. Buitenkant beschermen

Door middel van een stuk bubbeltjesplastic, beschermfolie of stof, kun je voorkomen dat er krassen aan de buitenkant van de wasmachine komen. Maar dat niet alleen. Je beschermt zo ook de muren en deuren waar je tijdens het verhuizen langs komt.

4. Neem de maten op

Om er zeker van te zijn dat het gaat passen is het belangrijk om van te voren niet alleen de maat van je wasmachine maar ook de afmetingen van de doorgangen van je oude en je nieuwe huis op te meten.

5. Kijk uit met tillen

Een wasmachine is zwaar! Til een wasmachine daarom altijd met minimaal 2 mensen. En denk aan je rug en knieën. Til met de juiste techniek en hou zoveel mogelijk je rug recht.

Tips

Zorg dat er geen water meer in zit. Draai de waterkraan dicht voor je de wasmachine loskoppelt. Vervolgens koppel je de afvoerslang bij de waterkraan los. Houd een emmer ernaast, aangezien de slang nog vol water kan zitten. Verwijder daarna de afvoerslang uit de afvoer en leeg de slang in de emmer. Leg als laatste een handdoek bij het filter aan de voorkant voor het laatste restje water. Het filter bevindt zich achter een klep rechtsonder aan de voorkant.

De trommel is het meest kwetsbare gedeelte van een wasmachine. Wanneer je deze niet goed vastzet tijdens de verhuizing, is er kans dat hij teveel schudt. De kans op beschadiging is dan groot en dat is wel het laatste wat je wil. Om dit te voorkomen zet je de trommel vast met de meegeleverde transportbouten. Hoeveel transportbouten er worden meegeleverd en waar je ze vastzet, verschilt per merk.


Verhuis Taxi Antwerpen

Wij rijden voor particulieren en bedrijven in de Antwerpse regio en omliggende steden. Tevens bieden wij ook vervoer van en naar de nationale en internationale luchthavens. Contacteer ons op 03/236 38 38,24 uur per dag, 7 dagen per week (ook tijdens feestdagen) staat we tot uw dienst!

Auto opkoper

Intercars bvba te Sint-Niklaas is een auto opkoper, gespecialiseerd in het aankopen en verkopen van alle wagens en types. Contacteer ons: 0484 34 12 69 . Auto opkoper Imexcars is één van de erkende auto opkopers die auto’s aan de beste marktprijs aankoopt. Maak nu gratis een afspraak via ons afspraken pagina of vul dit formulier in. Krijg een gratis taxatie en verkoop uw wagen vandaag nog!

Opkoper schadewagens

U wilt uw auto verkopen? Dan ben je bij CenterCars aan het juiste adres! Door onze jarenlange ervaring in de aan- en verkoop van 2e hands auto’s kennen we de markt en weten we wat uw mogelijkheden zijn. Wij zijn actief in héél België en kopen dan ook elke auto uit de regio Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant. We werken nauw samen met andere dealers, waardoor we aan een razendsnel tempo een deal vinden voor uw 2e hands auto.